1 Eylül 2018 Cumartesi

SONBAHARDA SAÇLAR ALARM VERİYOR…

Yazı yavaş yavaş uğurladığımız şu günlerde saçlar ve cilt alarm vermeye başlıyor. Güneşin, denizin, havuz kimyasallarının hatta beslenme düzenimizin de etkisi ile saçlar sadece kuruyup yıpranmakla kalmıyor dökülmeye de başlıyor. Peki böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor? Sadece bakım kremleri ve doğal bakım yöntemleri ile bu sorun çözülebilir mi yoksa profesyonel destek mi almak gerekir? Tüm bu soruların cevaplarını saç ve saç ekim uzmanı Songül Alcı’dan aldık.


                 

“Yazın güneş ışığı saçlarımızın uzamasına yardımcı olurken diğer taraftan kurutucu ve yıpratıcı etki yaratıyor. Buna deniz, havuz kimyasalları, röfle-boya gibi kimyasal işlemler de eklenince saçlar sonbaharda cansızlaşıyor, kırılıyor ve kuruyor. Yaz boyunca formda kalmak için yapılan diyetler de saçın beslenmesini engellediği için sonbaharda saç dökülmesi kaçınılmaz oluyor. Saçlar da vücudumuz gibi çeşitli vitaminler, mineraller ve aminoasitlere ihtiyaç duyar. Kurumuş ve yıpranmış saçlarda doğal ve özel bakımlar tabi ki, işe yarar. Ancak canlığını tamamen yitirmiş ve dökülen saçlar için profesyonel destek almak işin en iyi çözümleri arasında yer alıyor.

SAÇ MEZOTERAPİSİ KIRILMA VE ÇATLAMALARI GİDEREREK SAÇ HÜCRELERİNİ UYARIR.


Hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilen saç mezoterapisi lokal anestezik uygulamalarla gerçekleşir. Kademeli olarak gerçekleşen yöntemle saç kalitesi artar, daha canlı ve parlak saçların yanı sıra dökülme sorunları da giderilir ve saçlar gürleşir. Uygulama mutlaka alanında uzman hekim tarafından yapılması gerekir. Özellikle kadınlarda saç kaybına neden olan etkenlerin belirlenmesi önemli rol oynamaktadır. Zira hamilelik, doğum ya da menopoz gibi olağan dışı süreçler, kansızlık, demir eksikliği, tiroit rahatsızlığı ve stres gibi nedenler saç dökülmesini tetikleyen nedenlerdendir. Saç dökülmesi ve saçın kalitesindeki düşüş ile ilgili detaylı araştırma yapıldıktan sonra belirlenen gereksinimlere uygun bir ilaç karışımı hazırlanarak deriye enjekte edilmelidir. 

YENİDEN CANLILIK İÇİN PRP.
PRP (Platelet Rich Plazma) yöntemi, modern tıbbın gelişmesinde önemli yeri olan bir tedavi yöntemidir. Saç Dökülmesideri tabakasının gençleştirilmesi, yenilenmesi, yaraların iyileşmesi, akne izlerinin tedavisi gibi alanlarda uygulanan alternatif bir tedavi yöntemidir. PRP, dokuların iyileşmesinde ve kanın pıhtılaşmasında önemli rolü olan ve adına trombosit denilen kan hücresinden zengin plazmaların cilt ve cilt altına enjeksiyon edilerek yapılması işlemidir. PRP tedavisi ile, zayıflayan veya ölmeye başlayan saç köklerinin, tüy haline gelmiş saç tellerinin canlandırılması ve eski sağlığına kavuşturulması hedeflenir. PRP maddesi, hastanın kendi vücudundan alınan 30 cc gibi az bir miktar kanın santrifüje edilerek kırmızı kan hücrelerinden ayrılır. Özel işlemle elde edilen plazmada akyuvarlar, pıhtılaşma faktörleri ve büyüme faktörleri (PGF) bulunuyor. Plazma kısmı özel işleme tabi tutularak seyrelmiş ya da saçsız bölgeye mezoterapi ve napaj yöntemiyle enjekte ediliyor. Bu yöntemde büyüme faktörü kök hücrelerinin göçünü ve çoğalmalarını tetikliyor. Bu sayede dokuda ve saçlarda yenilenme süreci başlamış oluyor. Yöntem hem kadınlarda hem de erkeklerde tüm saç dökülmesi tiplerinde uygulanabiliyor. Androgenetik alopesi, hormonal, alopesi areata (saçkıran), kronik şeker, troid hastalıklarına bağlı dökülmeler, protein, demir eksikliğine bağlı, ilaçlara bağlı dökülmeler dahil tüm saç dökülmesi sorunlarında uygulanabiliyor.”
www.songulalci.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder